Strigăt de disperare al unei mame, care riscă să-și piardă copilul de șase ani, urmare a unei decizii de judecată. Tatăl biologic este ginerele unui politician din Moldova

Strigăt de disperare al unei mame, care riscă să-și piardă copilul de șase ani, urmare a unei decizii de judecată. Tatăl biologic este ginerele unui politician din Moldova

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) urmează să decidă joi, 6 august, dacă un copil de șase ani, crescut până acum de mamă, va ajunge la tatăl lui biologic, cetățean străin și ginere al unui politician influent din R. Moldova, sau rămâne alături de cea care i-a dat viață.

Calvarul a început pentru Ecaterina Lungu Hasan în luna februarie 2020, atunci când magistrații Curții de Apel au decis ca fetița ei de șase ani să fie de-acum încolo în îngrijirea tatălui biologic, cetățeanul străin Wael Sulaiman Almaree. Potrivit avocatului Ion Dron, acest cetățean străin e nimeni altul decât ginerele președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, comunică ZiarulNational.md.

„Faptul că acest tată biologic este ginerele unui deputat ar putea fi unul dintre elementele determinante atunci când judecătorii au decis în felul în care au decis”, spunea anterior Dron într-o conferință de presă.

Ecaterina Lungu a fost într-un concubinaj cu cetățeanul străin, iar atunci când copilul avea trei luni cei doi s-au despărțit. În 2015, instanța de judecată a stabilit ca fetița să rămână alături de mamă, cetățean al R. Moldova.

„Curtea de Apel nu a ținut cont că fetița are și un frate și ar fi o traumă dacă ar fi despărțiți. Se pare că pe judecători nu îi interesează impactul emoțional al copilului și nici faptul că va ajunge într-o altă familie necunoscută, unde sunt alți copii”, a menționat avocatul.

Astfel, apărătorul spune că R. Moldova riscă să fie condamnată la CtEDO.

„Dacă această hotărâre rămâne cum este, atunci R. Moldova riscă să fie din nou condamnată la CtEDO. Toată mașinăria statului este pusă în serviciul unei persoane. Se pare că pe judecătorii din R. Moldova nu-i interesează jurisprudența CtEDO, dacă luăm în calcul ultimele decizii și daune pe care le plătim noi, cetățenii R. Moldova. Mai mult, judecătorii nu pățesc nimic și încă primesc indemnizații mari la eliberarea din funcție”, a conchis sursa citată.

De menționat că acest dosar va fi examinat mâine, 6 august, de completul de judecată format din Tamara Chișca-Doneva (judecătoarea care a făcut parte din completul de judecători ce a luat decizia finală în cazul „Gemenii” ce a dus la obligarea statului de către CtEDO să achite prejudicii de până la 3,6 mln. de euro), M. Ghervas, M. Pitic, N. Craiu, A. Cobaneanu.

fdfsdfdsf

Share