Societatea Chimiștilor din Republica Moldova susține organizarea unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Societatea Chimiștilor din Republica Moldova susține organizarea unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Societatea Chimiștilor din Republica Moldova a adresat un apel către conducerea țării, informează OFICIAL.

Gheorghe Duca, președintele Societății, a menționat, în apel, că, într-o epocă în care integrarea europeană reprezintă un pilon esențial pentru dezvoltarea și prosperitatea națională, Societatea Chimiștilor își exprimă susținerea noastră categorică pentru organizarea unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Conștienți de importanța colaborării interdisciplinare și a unității în diversitate, ne adresăm, de asemenea, tuturor academiilor naționale – de Științe, Medicale, Ecologice, Agricole, Studii Economice și altor domenii relevante – precum și societăților profesionale din fizică, biologie, ecologie, muzică, literatură, arte plastice, inginerie și alte domenii, pentru a se alătura acestei inițiative.

Credem ferm că un astfel de demers nu doar că va consolida poziția științifică și culturală a țării noastre pe plan european și internațional, dar va și stimula progresul și inovația în multiple sectoare. Aderarea la Uniunea Europeană reprezintă nu doar un obiectiv politic, ci și o promisiune pentru un viitor mai bun pentru cetățenii noștri”, a menționat academicianul.

Totodată, în apel se mai solicită organizarea unei întâlniri cu reprezentanții academiilor și societăților profesionale pentru a discuta și consolida această inițiativă. „Un dialog deschis și constructiv între liderii țării și reprezentanții comunităților științifice și profesionale va contribui esențial la realizarea acestui obiectiv nobil”, a subliniat Gheorghe Duca.

Share