Simulare a unui proces de înaintare a unui candidat independent? Iată ce spune socialistul Batrîncea, despre candidatul Dodon!

Simulare a unui proces de înaintare a unui candidat independent? Iată ce spune socialistul Batrîncea, despre candidatul Dodon!

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), vicepreședintele Parlamentului, conducător al grupului de inițiativă de colectare a semnăturilor pentru candidatul independent la prezidențiale Igor Dodon, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni de la TV8 a răspuns la întrebarea: „Ceea ce vedem noi acum este simularea unui proces de înaintare a unui candidat neafiliat politic, or staff-ul este creat din membri a Partidului Socialiștilor, donații pentru colectarea semnăturilor iarăși au venit din partea membrilor Partidului Socialiștilor în mare parte. Atunci este firesc să ne întrebăm: Igor Dodon, de facto, este candidatul Partidului Socialiștilor?”.

„Majoritatea membrilor grupului de inițiativă nu sunt membri de partid, grupul de inițiativă nu a făcut nici o declarație politică și nu a participat la nici o întrunire să zicem în sediul Partidului Socialiștilor. Am fost foarte corecți în raport cu legea. Donațiile le-am donat ca și persoane fizice și nu sunt sume mari, sunt sume absolut rezonabile”, a răspuns Batrîncea.

„Eu vă zic ca jurist, noi am respectat procedura legală”, a adăugat el.

Mihaela Rotari

Share