Ghimpu, despre alegeri: Sigur, scorul putea fi mai bun, dar…

Ghimpu, despre alegeri: Sigur, scorul putea fi mai bun, dar…

 ”Noi am mizat pe conștiința sinceră a alegătorilor.  Le mulțumesc tuturor celor care au susținut Partidul Liberal. Vă mulțumesc, pentru că datorită vouă, a miilor de membri ai PL, noi contribuim la păstrarea vectorului European al Republicii Moldova.  Sigur, scorul putea fi mai bun, dar trebuie să luăm în calcul și aspectul geopolitic al campaniei, miza cea mare a oponenților fiind deturnarea cursului pro-european al R. Moldova. Prin urmare, va fi constituită o majoritate parlamentară pro-europeană care va oferi republicii un guvern capabil să continue reformele și să asigure parcursul european al R. Moldova”. Declarația a fost făcută de către liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul ședinței Consiliului Republican al Partidului, din 7 decembrie curent, informează Oficial.md.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu a menţionat că rezultatele obţinute sunt onorabile, având în vedere situația geopolitică în care s-a desfășurat acest scrutin. „Este încă o şansă dată de cetăţeni, ca Republica Moldova să ajungă stat membru al Uniunii Europene.

Liderul PL a mulțumit colegilor de partid pentru activitate, pentru implicare, menționând că rezultatele înregistrate pe 30 noiembrie sunt rezultate sincere, sunt rodul unei munci insistente.
În cadrul ședinței au fost dezbătute două subiecte: analiza rezultatelor obținute de Partidul Liberal la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014; Crearea majorității parlamentare alături de Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat din Moldova.

În cadrul şedinţei au fost analizate rezultatele alegerilor din 30 noiembrie înregistrate de formațiune, modul în care au activat staff-urile electorale teritoriale și conlucrarea lor cu staff-ul central, precum şi paşii de viitor ai partidului. Rapoartele de activitate ale Organizațiilor Teritoriale, au fost prezentate de către președinții acestora. Dânșii au adus la cunoștință rezultatele obținute, dar și problemele cu care s-au confruntat în perioada campaniei electorale, printre acestea fiind; manipularea opiniei publice, încercări multiple de a cumpara alegătorii, amenințarea și șantajul din partea oponenților politici.

La şedinţa Consiliului Teritorial au luat cuvântul Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al PL, Corina Fusu, Prim-vicepreședintă a PL, Ion Apostol, Secretarul General al PL, dar și președinții de Organizații Teritoriale.
La final, membrii Consiliului Teritorial cu unanimitate de voturi, au susținut propunerea Președintelui PL, Mihai Ghimpu, de creare a majorității parlamentare dintre Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat.

Mihaela Rotari

Share