Secretarul general al MAEIE – la Stockholm. Vezi cu cine a discutat!

Secretarul general al MAEIE – la Stockholm. Vezi cu cine a discutat!

Secretarul general Anatol Vangheli a avut, la 9 februarie curent, o întrevedere cu Annika Söder, Secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe suedez, în cadrul vizitei de lucru la Stockholm, prilejuita de aniversarea a 25 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

În context, au fost abordate aspecte ale cooperării bilaterale, dezvoltarea dialogului politic, relațiile comercial-economice, precum şi extinderea cadrului juridic bilateral.

Potrivit unui comunicat de presă, Secretarul general a evocat bunele relaţii dintre Republica Moldova şi Regatul Suediei şi a mulțumit pentru susţinerea constanta a parcursului european al ţării noastre, prin prisma implementării proiectelor de asistenţă pentru dezvoltare şi promovarea agendei interne de reforme.

Dna Söder a reconfirmat disponibilitatea Suediei de a susţine plenar agenda europeană a Republicii Moldova, implicit prin programele oferite de Parteneriatul Estic. La finalul întrevederii, oficialul suedez a acceptat invitaţia de a efectua o vizită de răspuns la Chișinău în vederea continuării dialogului interministerial.

Programul vizitei a inclus, de asemenea, întrevederi cu Stefan Gullgren, directorul general al Departamentului Europa de Est şi Asia Centrală, cu directori responsabili de politicile de cadre, buget şi managementul administrativ, în cadrul cărora, au fost examinate aspecte ale agendei bilaterale, cât şi susținerea reciprocă în cadrul organismelor internaționale.

 

Maria Roșca

Share