Până, dar și în ziua referendumului din Chișinău va activa Linia de Informare telefonică

Până, dar și în ziua referendumului din Chișinău va activa Linia de Informare telefonică

În perioada 07 noiembrie – 22 noiembrie 2017, alegătorii pot afla informații despre secția la care votează și procedura de vot, dar și alte detalii privind particularitățile unui astfel de scrutin precum Referendumul local de revocare a primarului, informează Oficial.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat Linia de Informare telefonică, care vine în sprijinul funcționarilor electorali, participanților la referendum și a tuturor cetățenilor vizați, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de consultații și asistență în materie electorală.

Astfel, fiecare poate să afle mai multe despre drepturi, soluționarea diferitor situații legate de procedurile electorale, depunerea contestațiilor și verificarea în listele electorale. Operatorii Liniei de Informare oferă informații tuturor persoanelor ce apelează la numărul unic de telefon (+373) 22 88 01 01: alegători, funcționari electorali,  reprezentanți ai participanților la referendum și alte părți interesate.

Linia de informare funcționează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00; sâmbătă 18 noiembrie: 08.00 – 18.00, iar în ziua Referendumului, duminică 19 noiembrie: 05.00 – 24.00.

Un serviciu similar a fost organizat și în cadrul ultimelor trei scrutine naționale, iar numărul cetățenilor care utilizează serviciile Liniei de Informare este în continuă creștere.

Doina Secrieru

Share