La Orhei au demarat lucrările de amplă reconstrucție a străzilor centrale

La Orhei au demarat lucrările de amplă reconstrucție a străzilor centrale

Potrivit unei dispoziţii semnate de Primarul de Orhei, Ilan Șor, Întreprinderea Municipală “Servicii Comunale Locative” a iniţiat lucrări ample de modernizare şi reparaţie a străzilor centrale din municipiul Orhei.

În total vor fi reconstruite şi modernizate încă 5 străzi importante din municipiu, cu o lungime totală de peste 2500 de metri, potrivit www.orhei.md.

În acest context, lucrările de recosntrucţie au demarat pe strada istorică Vasile Mahu, care reprezintă un punct strategic pentru orheieni.

Astăzi, pe această stradă sunt amplasate toate autorităţile publice, Biserica Catolică, ”Scuarul Europei”, dar şi cel mai frumos parc din Orhei, “Parcul Ivanos”, proaspăt renovat şi reconstruit de către Primarul de Orhei, Ilan Șor.

Totodată, potrivit dispoziţiei edilului, lucrările de modernizare şi reconstrucţie vor fi extinse pe străzile Renaşterii Naţionale, Chişinăului, Gheorghe Asachi şi Ciprian Porumbescu, artere amplasate în zona centrală a urbei.

„Ne propunem să modernizăm infrastructura drumurilor şi aspectul oraşului, astfel încât Orheiul să devină mai sigur pentru orheieni şi mai accesibil pentru turişti” a declarat Primarul Ilan ŞOR.

Potrivit planului de acţiuni, lucrările de reparaţie demarate includ propulsarea şi excavarea suprafeţelor, precum şi acoperirea cu pietriș. Ulterior, muncitorii vor acoperi drumurile cu un strat de până la 10 cm de asfalt bituminos.

Totodată, pe lângă modernizarea carosabilului, proiectul prevede și amenajarea trotuarelor asfaltate pentru pietoni, schimbarea bordurelor şi aplicarea liniilor de marcaj.

La reabilitarea şi modernizarea străzilor sunt folosite, ca de obicei în ultimii doi ani, materiale de cea mai înaltă calitate.

Pentru executarea lucrărilor în termenul stabilit sunt antrenaţi zeci de muncitori, care lucrează în regim de alertă.

De asemenea, menționăm faptul că lucrările de reabilitare şi modernizare a infrastructurii sunt desfăşurate simultan pe alte 5 străzi care se interesectează cu artera principală Vasile Lupu.

Modernizarea şi reabilitarea drumurilor din municpiul Orhei, reprezintă o prioritate de bază pentru Primarul Ilan Șor şi echipa acestuia, iar potrivit planului de acţiuni pentru 2017, în muncipiul Orhei vor reperate alte zeci de străzi.

1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Maria Roșca

Share