Declarație: Drepturile și libertățile fundamentale ale populaţiei din stânga Nistrului sunt încălcate sistematic

Declarație: Drepturile și libertățile fundamentale ale populaţiei din stânga Nistrului sunt încălcate sistematic

Pe 18 mai curent, Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Şefa Direcţiei Programe de Cooperare din cadrul Departamentului Democraţie şi Afaceri Politice a Consiliului Europei, Anna Capello-Brillat, potrivit unui comunicat de presă.

Subiectul principal al discuţiilor a vizat problematica transnistreană. Interlocutorii s-au referit în special la perspectivele de implementare a proiectelor vizând promovarea măsurilor de consolidare a încrederii ce urmează a fi finanţate prin intermediul Planului de acţiuni Republica Moldova – Consiliul Europei 2017-2020.

Totodată, Gheorghe Bălan a subliniat faptul că drepturile și libertățile fundamentale ale populaţiei din stânga Nistrului sunt încălcate sistematic urmare a măsurilor restrictive/ unilaterale impuse de către pretinsele structuri de la Tiraspol în diverse domenii, inclusiv, educația, libertatea de circulație, siguranța persoanelor, dreptul la proprietate, ş.a.

De asemenea, Vicepremierul a asigurat că autorităţile de la Chişinău vor depune eforturi conjugate şi pe viitor pentru a menţine active toate platformele de dialog existente şi a oferi suportul necesar atât populaţiei cât şi agenţilor economici din regiunea transnistreană.

Mihaela Rotari

Share