„Bomba” pe care guvernarea o va „detona” în scurt timp!

„Bomba” pe care guvernarea o va „detona” în scurt timp!

Pentru a mai scoate din tensiunea protestelor, guvernarea intenţionează să recurgă la un artificiu de imagine, care, în plus, i-ar spori şi credibilitatea în ochii oamenilor.

Potrivit unor surse care au solicitat anonimatul, în zilele apropiate guvernarea va propune trecerea la sistemul mixt de alegere a deputaţilor din Parlamentul Republicii Moldova.

„În Parlament există deja un proiect de lege în acest sens, înregistrat oficial şi care a trecut şi expertiza Comisiei de la Veneţia. Acesta prevede că jumătate din numărul de deputaţi va fi ales de către popor în mod direct. Oamenilor nu are cum să nu le placă acest lucru, deoarece, spre deosebire de protestatari care vor doar alegerea Preşedintelui ţării în mod direct, guvernarea le va da cetăţenilor dreptul să-şi aleagă singuri şi deputaţii. Astfel, puterea va demonstra că nu doar nu se teme de anticipate, ci şi oferă oamenilor ceea ce-şi doresc demult”, a spus sursa, care a adăugat că acest sistem va fi şi o garanţie în plus pentru partidele de la guvernare că vor fi prezente în viitorul Parlament cu un număr anume de deputaţi.

Doina Secrieru

Share