ACUM și PSRM au convenit asupra unui lucru în această dimineață

ACUM și PSRM au convenit asupra unui lucru în această dimineață

Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-au întâlnit astăzi pentru a discuta deblocarea situației politice din țară, informează OFICIAL.

După o oră de discuții, președinta PAS, Maia Sandu, co-președintă a Blocului ACUM, a declarat că a fost o primă discuție cu reprezentanții fracțiunii PSRM.

„Am exprimat punctul de vedere al Blocului ACUM în raport cu faptul cum putem începe procesul de eliberare a statului din captivitate, cum putem face ca Parlamentul să devină funcțional și să votăm legile despre care cu toții cunoaștem – pachetul de dezoligahizare. Cei din PSRM ne-au vorbit despre pozițiile lor. Acum mergem să discutăm cu fracțiunile Blocului ACUM despre lucrurile pe care le-am auzit aici de la PSRM. Am convenit că o să avem o discuție astăzi, după-amiază”, a precizat Sandu.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, co-președinte al Blocului ACUM, a adăugat că, PSRM a dat curs invitației de a se exprima pe marginea propunerilor de dezoligarhizare a statului.

„Le-am adus la cunoștință că există riscuri iminente ca RM să piardă acordul cu FMI, iar asta ar conduce neapărat la imposibilitatea de dezghețare a asistenței financiare externe. Le-am adus la cunoștință că, acest blocaj artificial face rău oamenilor, că este nevoie ca în RM să existe un Parlament funcțional cu structuri alese, ca să demareze procesul de dezoligarhizare a statului, de eliberare a instituțiilor din captivitate oligarhică. I-am îndemnat să se includă în această luptă cu mafia, în lupta noastră cu corupția, sărăcia și exodul la care este suspusă populația. Am reiterat pozițiile noastre ferme în ceea ce privește vectorul de dezvoltare a RM”, a mai spus Năstase.

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a confirmat că la discuții și-au expus pozițiile. „Am luat act și noi, și ei, de ceea ce ne-am expus reciproc. Ei au mers să se consulte cu fracțiunile lor, noi mergem, de asemenea, să consultăm fracțiunea noastră. După ședințele fracțiunilor, noi am convenit să venim și să vedem ce facem mai departe. Deocamdată, mai departe nu am mers. Pozițiile sunt foarte rigide, nu am văzut că este o deschidere. De aceea, urmează să vedem ce va fi după masă”, a conchis Greceanîi.

Mihaela Rotari

Share