Ucraina: Noul preşedinte al ţării – pe linia frontului din estul Ucrainei (FOTO)

Ucraina: Noul preşedinte al ţării – pe linia frontului din estul Ucrainei (FOTO)

La o săptămână după învestitura sa, noul preşedinte Volodimir Zelenski s-a deplasat, ieri, pe linia frontului conflictului cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, aceasta fiind prima sa deplasare internă întreprinsă în calitate de şef al statului, a anunţat biroul prezidenţial de presă.

Fostul actor de comedie în vârstă de 41 de ani „a examinat poziţiile militare ucrainene de la Stanîţea-Luhanska şi Şceastea” două localităţi din regiunea Lugansk, controlată în parte de separatişti, informează comunicatul preşedinţiei ucrainene.

„Poziţiile cele mai apropiate ale adversarului se aflau la 400 de metri” se precizează în comunicarea oficială, relatează agerpres.ro.

Conform sursei citate, în urma examinării condiţiilor de viaţă ale militarilor ucraineni, Zelenski a „evidenţiat necesitatea ca acestea să fie îmbunătăţite”.

De menționat că, Zelenski a fost ales preşedinte al ţării în aprilie, obţinând 73% din sufragii cu un program ce promitea destructurarea sistemului şi reînnoirea elitelor politice.

627x0 (1)

627x0 (2)

627x0

Doina Secrieru

Share