Kylian Mbappe, la cel mai bun sezon din carieră. Cifre impresionante ale starului lui PSG

Kylian Mbappe, la cel mai bun sezon din carieră. Cifre impresionante ale starului lui PSG

Kylian Mbappe traversează cel mai bun sezon din carieră în tricoul lui Paris Saint Germain. Atacantul francez în vârstă de 20 de ani are cifre de senzaţie în actuala stagiune: a marcat 32 de goluri şi a oferit 15 pase decisive în 36 de partide în acest sezon.

Mbappe are o medie de 0,89 goluri pe meci, aproape dublă faţă de sezonul trecut (0.46) şi mult mai bună decât cea din cel mai bun sezon al său la Monaco (0,59).

Media lui Kylian Mbappe e depăşită în ultimele trei sezoane doar de cea lui Neymar (0,93 în sezonul 2017-2018) şi e cea mai bună a tridentului ofensiv Mbappe – Neymar – Cavani din momentul în care cei trei joacă împreună.

Mbappe şi-a egalat deja şi numărul de pase decisive din sezonul trecut, 15, în condiţiile în care PSG mai are de jucat zece sau 11 partide în acest sezon.

Lionel Messi e singurul care îl depăşeşte pe Kylian Mbappe în topul „Ghetei de Aur” din acest sezon. Starul Barcelonei are 31 de goluri în campionat, faţă de 27 francezul.

Mbappe este dorit cu orice preţ din vară de antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane. El Chiringuito a scris pe 26 martie că Mbappe este decis să dea curs ofertei de la Madrid şi ar vrea să-i ceară preşedintelui Nasser Al-Khelaifi să îl lase să plece.

Atacantul în vârstă de 20 de ani este al doilea cel mai scump fotbalist din istorie, după coechipierul Neymar: a fost cumpărat de PSG de la Monaco pentru 180 de milioane de euro.

Mihaela Rotari 

Share