Activistul civic, despre incidentul cu deputatul Sîrbu: Pur și simplu, i-am dat o palmă

Activistul civic, despre incidentul cu deputatul Sîrbu: Pur și simplu, i-am dat o palmă

Activistul civic Pavel Grigorciuc susține că nu l-a bătut pe democratul Sergiu Sîrbu, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Pavel Grigorciuc a scris că, după condamnările de ieri ale celor doi cetățeni Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, a luat decizia să meargă astăzi la Parlament, să-și expună poziția față de regimul oligarhic al lui Vlad Plahotniuc.

„Am chemat cei 61 de deputați ai PSRM și Blocul ACUM să voteze pentru demontarea acestui regim și eliberarea Moldovei. Am desfășurat o acțiune teatrală cu un sac de bani pentru deputați, care i-au strâns poporul, pentru ca aceștia să nu se vândă lui Plahotniuc, dar poporului. Știm că unii parlamentari au reputația de fi marionete de vânzare. După ce s-a finalizat acțiunea de protest, treceam pe lângă cafeneaua Penthouse de lângă cafeneaua Guguță. În acest timp, în cafenea intra deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, pe care l-am numit trădător. Sincer cred că Sergiu Sîrbu este un trădător, după părerea mea, Sîrbu este un exemplu de păpușă vândută în Parlamentul R. Moldova. Drept răspuns, Sîrbu a avut tupeul să mă insulte față de ceilalți oameni care se aflau la terasa cafenelei. Fiind învăluit de emoții, i-am dat o palmă peste față, ca să-l readuc pe deputat în fire”, a precizat el.

Pavel Grigorciuc a spus că, chiar și după aceasta, democratul a continuat să îl insulte. „Mai mult ca atât, după aceasta, mai mulți deputați democrați au ieșit din cafenea și au început să mă amenințe cu răfuială. În acest moment întregul conflict a fost epuizat. Deputații au intrat în cafenea și eu am plecat. Eu sunt împotriva soluționării întrebărilor prin astfel de metode. Dar, în opinia mea, există situații în care orice om, după o insultă publică, ar trebui să-și protejeze onoarea și demnitatea”, a scris el.

Potrivit lui Grigorciuc, la cafeneaua unde s-a întâmplat incidentul sunt camere video. „Pentru a evita oricare speculații, ei pot să publice imaginile video, pe care poate fi văzut că nu a fost o bătaie. Eu, pur și simplu, i-am dat o palmă peste față. Eu nu am ce ascunde”, a mai scris Grigorciuc.

Doina Secrieru

Share