Un socialist, despre incidentul cu polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă: Oamenii care locuiesc în aceeași „casă” nu ar trebui să se urască

Un socialist, despre incidentul cu polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă: Oamenii care locuiesc în aceeași „casă” nu ar trebui să se urască

Consilierul municipal, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la alegerile parlamentare din 24 februarie, Gaik Vartanean, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, s-a referit la incidentul, de zilele trecute, dintre un locuitor al UTA Găgăuzia și un polițist, informează Oficial.

„Istoria cu polițistul și șoferul care vorbeau limbi diferite este o istorie despre respect, un respect care lipsește. Și despre unitate…care la fel nu există. Este o istorie a două lumi care s-au intersectat în viața cotidiană. După două decenii de la începutul secolului 21, se părea că asemenea indivizi sunt anacronici. Însă, nu”, a precizat el.

În același timp, socialistul a comunicat și alte detalii în acest sens. „În loc să construim o țară, unde este respectată limba și instituțiile de stat, pe de o parte, reprezentanții legii ar manifesta respectul cuvenit, iar pe de o altă parte, savurăm pe rețelele de socializare un video despre prostia omenească și ”eroism”. Căci ambii ”eroi” din video înțelegeau că vor fi mii de oameni din două tabere diferite care vor spune ”bravo” pentru ”al său”, ponegrind tabăra cealaltă. Se vor găsi și susținători. Și nu este vorba despre cine are dreptate și cine este vinovat, potrivit legii. Oamenii care locuiesc în aceeași ”casă” nu ar trebui să se urască. În așa o casă nu va fi nici curățenie, nici ordine și nici liniște. Moldova, casa noastră comună, a suferit o mulțime de momente grele. Vor trece și acestea”, a adăugat Vartanean.

Amintim că, ieri, portalul gagauziainfo.md, a publicat un material video cu un polițist care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un locuitor al UTA Găgăuzia din Republica Moldova.

Mihaela Rotari 

Share