Unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din ţară – la Ziua Învăţământului Dual

Unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din ţară – la Ziua Învăţământului Dual

Unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din ţară, SE Bordnetze SRL, a participat la Ziua Învăţământului Dual în Republica Moldova. 

Evenimentul a fost organizat sub forma unei platforme informative, educative și interactive pentru tineri și elevi din treapta gimnazială, dar și pentru părinți și întreaga familie.

În acest fel, evenimentul a adus mai aproape de public instituţiile de învățământ profesional tehnic și companiile implicate în programe de instruire duală. Participanţii au făcut cunoştinţă cu oportunităţile învăţământului dual și au comunicat direct cu elevii care deja au obținut o meserie în sistem dual. De asemenea, participanţii au putut afla informaţie utilă de la companiile și instituţiile de învăţământ partenere, dar şi să participe în cadrul atelierelor și workshop-urilor practice, găsind răspunsuri și câştigând premii interesante.

De menționat că, SE Bordnetze SRL este partener în cadrul Programului Învăţământul profesional tehnic dual începând cu anul 2017.

SEBN MD are încheiate acorduri de colaborare cu Școala Profesională din Orhei și cu Colegiul de Inginerie din Strășeni.

În cadrul Programului de formare profesională implementat la Școala Profesională din Orhei, sunt antrenați 44 de elevi, la specialitatea electromontor, utilaje de dispecerat și teleautomatică. În cadrul Programului de formare profesională implementat la Colegiul de Inginerie din Strășeni, sunt antrenaţi 5 elevi, la specialităţile utilaj industrial și accesorii și mecatronică. Pe parcursul stagiului de formare profesională, elevii beneficiază de salarii de ucenic.

SE Bordnetze SRL este unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din Republica Moldova. Proiectul de investiții este implementat în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, subzona Orhei. Compania a fost înregistrată în decembrie 2015 și este o filială a Sumitomo Electric Bordnetze SE, care este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 33 de mii de angajați din 15 țări.

Mihaela Rotari 

Share