123 accidente rutiere, pe parcursul a 72 de ore. Bilanțul Poliției!

123 accidente rutiere, pe parcursul a 72 de ore. Bilanțul Poliției!

Pe parcursul ultimelor 72 de ore, angajaţii Secţiei supravheghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au înregistrat şi documentat 123 accidente rutiere soldate cu 18 persoane traumate, dintre care 105 accidente rutiere soldate cu pagube materiale, iar în 29 situaţii de accident şoferii au părăsit intenţionat locul faptei și depistați 5 conducători auto în stare de ebrietate.

Totodată, au fost adoptate decizii de sancţionare a şoferilor vinoveţi de producerea accidentelor în 34 de cazuri, cu aplicarea sancţiunilor în mărime de 1 500 lei şi total puncte de penalizare aplicate – 204.

De asemenea, urmează a fi sancţionaţi şoferii care au părăsit locul accidentului rutier cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani, iar în privința șoferilor care au fost implicați în accidentele rutiere fiind în stare de ebrietate alcoolică urmează a fi cercetați penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate  alcoolică.

Potrivit datelor constatate, accidentele rutiere s-au produs din următoarele cauze:

  • neasiguarea schimbării direcţiei de deplasare
  • nerespectarea distanţei dintre automobile în timpul deplasării,
  • necedarea trecerii în intersecţii sau respectarea regulii “mânii drepte”
  • neadaptarea vitezei de deplasare

Mihaela Rotari 

Share