Țigări nedeclarate, depistate în valizele a 3 pasageri care călătoreau spre Londra și Dublin

Țigări nedeclarate, depistate în valizele a 3 pasageri care călătoreau spre Londra și Dublin

Alte peste 16 000 de țigarete nedeclarate au fost depistate în valizele a trei pasageri care călătoreau spre Londra și Dublin

Angajații postului vamal „Aeroportul Internațional Chișinău” continuă șirul depistărilor de produse din tutun, ascunse în bagajele de cală. În ultimele două zile, aceștia au prevenit încă trei tentative de scoatere ilegală din țară a țigaretelor nedeclarate, reținând 16 400 de țigarete de diverse mărci, marcate cu timbru de acciz al RM.

Produsele din tutun au fost descoperite în cadrul scanării valizelor pasagerilor înregistrați pentru cursele spre Londra și Dublin.

Amintim că, spre aceleași destinații călătoreau și pasagerii amendați, duminică, 21 octombrie. Sancțiunile le-au fost aplicate după ce, în valizele acestora au fost depistate loturi comerciale de țigarete nedeclarate. Atunci, au fost depistate cumulativ 16 200 de țigarete.

Conform procedurii, în asemenea cazuri, loturile de țigarete sunt reținute, iar persoanele care le-au tăinuit de la controlul vamal achită amenzi care pot varia de la 3 000 până la 4 500 de lei.

Mihaela Rotari 

Share