O nouă pistă pe Aeroportul Internațional Chișinău

O nouă pistă pe Aeroportul Internațional Chișinău

Astăzi a avut loc la lansarea unei piste noi pe Aeroportul Internațional Chișinău, informează Oficial.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a ținut să adauge că orice țară care dorește să se regăsească într-un rating mai bun în raportul internațional Doing Business,  trebuie să ofere mai multe oportunități tuturor agenților economici.

„Odată, cu lansarea unui nou proiect, cu siguranță, vom crește și vom oferi oportunități celor care au afaceri în Republica Moldova, și astfel vom îmbunătăți și poziția noastră în raportul internațional privind oportunitățile dezvoltării unei afaceri”, a punctat Chiril Gaburici.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat rezultatele pozitive ale managementului companiei Avia Invest, care a realizat proiectul de construire a unei piste noi pe Aeroportul Chișinău, cu o lungime de 2 mii 500 m și o lățime de 45 m, cu un termen de exploatare de până la 30 de ani.

În cadrul evenimentului, autoritățile au menționat că lucrările de reconstrucție a unei noi piste pentru decolări și aterizări conformă standardelor europene, au fost efectuate de compania ÎCS Strabag, cu experiență în domeniu, și a realizat astfel de proiecte în mari aeroporturi europene.

Pista este dotată cu sistem de iluminat de calitate și sistem de balizaj luminos modern, care oferă aeronavelor siguranță în condiții de vizibilitate redusă.

De asemenea, pista este dotată cu echipamente de radionavigație, ce permit aterizarea din orice unghi și direcție, astfel încât, companiile aeriene vor beneficia de timp de zbor redus şi consum econom de combustibil.  

Mihaela Rotari

Share