Ce mesaje au transmis președintele, premierul și speakerul la început de an de studii

Ce mesaje au transmis președintele, premierul și speakerul la început de an de studii

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Premierul Pavel Filip și Speakerul Andrian Candu au transmis mesaje de felicitare cu ocazia inaugurării anului de studii 2018-2019, informează Oficial.

 Igor Dodon a declarat că fiecare cetățean al statului nostru intră în toamnă cu sentimente legate de şcoală. „Îmi face plăcere să adresez tuturor actorilor implicați în procesul educațional sincere și cordiale felicitări cu ocazia lansării noului an de studii. Dragi elevi și studenți, sunteţi bucuria prezentului și speranța viitorului. Fiți curioși a descoperi, dornici de a vă manifesta și de a făuri istoria neamului!  Stimaţi pedagogi, Dumneavoastră făuriți personalităţi independente, cu profil moral distinct.
Dragi părinți, să ne unim eforturile în realizarea unui act educaţional de calitate. Vă urez tuturor un an școlar doldora de bucuria sănătății și a realizărilor, spre binele personal și prosperitatea statului nostru, Republica Moldova”, a precizat șeful statului.

La rândul său, Pavel Filip a menționat că primul sunet este o zi plină de emoții pentru elevi, părinți și dascăli. „Evoluția modernă a societății noastre începe de la educație. De aceea, am insistat ca sistemul de educație să fie o prioritate națională. Dragi elevi, vă îndemn să fiți curioși, setoși de cunoștințe și să nu renunțați niciodată la visuri. Felicitări cu ocazia noului an școlar și mult succes!”, a punctat Premierul.

Andrian Candu a amintit că, în acest an, vor fi mai puține teme pentru acasă. „Un nou început de an școlar. De data aceasta cu mai puține teme pentru acasă. Curiozitatea și jocul oglindesc natura copiilor, iar părinții și profesorii trebuie să-i ajute să-și păstreze dorința de a afla și înțelege lucruri noi. Dragi profesori să aveți un an frumos și productiv. Multe descoperiri uimitoare în acest an, dragi copii. Baftă!”, a afirmat speakerul.

Doina Secrieru

Share