Întrevederea noului ambasador al F. Ruse în R. Moldova cu Igor Dodon. Iată despre ce au discutat!

Întrevederea noului ambasador al F. Ruse în R. Moldova cu Igor Dodon. Iată despre ce au discutat!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, informează Oficial.

„Am purtat o discuție consistentă asupra întregului spectru de relații bilaterale, inclusiv cooperarea în domeniul economiei și cel energetic. Am abordat diferite aspecte ale politicii interne a Republicii Moldova, dar și starea actuală și perspectivele reglementării conflictului transnistrean”, a declarat Dodon, pe o rețea de socializare.

În același timp, el a mai comunicat despre unele evenimente, care vor avea loc în toamna anului curent. „Împreună cu dl. Ambasador am vorbit despre un șir de evenimente planificate în toamna anului curent, cu participarea colegilor din Federația Rusă. Este vorba de organizarea Congresului Mondial al Familiei, care se va desfășura la Chișinău pe 14-16 septembrie, cu participarea conducerii Dumei de Stat, reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse și activiștilor civici”, a scris Dodon.

Totodată, el a comunicat despre un eveniment moldo-rus cu participarea unui număr mare de oameni de afaceri din Rusia. „De asemenea, pe 20-22 septembrie va avea loc Forumul economic moldo-rus, la care este preconizată participarea unui număr mare de oameni de afaceri din Federația Rusă. Totodată, este planificată participarea mea la summit-ul CSI în orașul Dușanbe. În toamnă, este planificată vizita oficială în Federația Rusă. De asemenea se preconizează vizita Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusiei, Kirill, și alte evenimente importante”, a conchis el.

Mihaela Conovali 

Share