Protest în fața Parlamentului Republicii Moldova (VIDEO)

Protest în fața Parlamentului Republicii Moldova (VIDEO)

UPDATE. 12:45 Liderul Partidului Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat unele detalii despre următorul protest: „26 august este momentul culminant al acțiunilor noastre de protest. Pe 26 să fim cât mai mulți în PMAN, să mergem până la capăt. Nu stați acasă, în joc este viitorul copiilor voștri”.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a comunicat, la rândul ei, unele acțiuni ce vor fi întreprinse în raioanele țării: „Am înțeles că, câțiva socialiști au obosit și vor să meargă acasă, dar colegii noștri stau la cealaltă intrare în Parlament, ca să-i oprească pe aceștia. Cât ține de următoarele acțiuni, atunci o să mergem în raioane să creăm celule de rezistență. Sunt o mare parte a cetățenilor din Republica Moldova care nu au acces la o presă independentă. Avem nevoie să-i informăm pe toți oamenii, să le vorbim oamenilor despre ilegalitățile guvernării. Pe 26 august să mergem la marele protest, astfel ca pe 27 august sa sărbătorim marele eveniment”.

UPDATE. 12:30 Deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Maria Ciobanu, ieșită în fața manifestanților, a comunicat unele detalii din cadrul ședinței Parlamentului.

„Acum câteva minute, în sala de plen a Parlamentului, un deputat al Partidului Democrat a spus că opoziția este prea liniștită, prea cuminte. Noi putem schimba totul, noi – uniți, care rezistăm în fața tuturor acestor ticăloși”.

UPDATE. 11:00: Ieșit în fața manifestanților, Andrei Năstase, a reiterat revendicările pentru care au venit manifestanții în fața Parlamentului.

„Suntem aici pentru a transmite, a câta oară, acestei guvernări criminale o rezoluție populară, din data de 1 iulie, prin care se cerea validarea mandatului primarului ales de Chișinău, anularea votului mixt, anchetarea și demiterea judecătorilor corupți. Am cerut și cerem executarea rezoluției Parlamentului European. Le cerem, în mod expres să purceadă imediat la realizarea acestor 2 rezoluții. Nu se mai poate așa ceva, iată de ce e timpul să spunem lui Plahotniuc: Afară! În același timp, vreau să-i chemăm pe cei de acasă să vină alături de noi: Veniți cu noi, vă fură și pe voi. Noi nu am venit aici pentru vandalizări și violențe”.

UPDATE. 10:40 Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, prezent la manifestație, a venit cu un mesaj.

„Mesajul meu pentru oameni este de mulțumire că sunt aici. Îi îndemn și în continuare să fim cât se poate de mulți, uniți și democratici, astfel încât dacă nu astăzi, atunci mâine – să scăpăm de această oligarhie criminală”, a declarat el.

UPDATE. 10:15 Vicepreşedintele Partidului Platformei DA, Alexandru Slusari, a comunicat mai multe detalii despre manifestația organizată. „Noi cerem aceste două rezoluții să fie executate, dar, în primul rând, să anuleze votul mixt, acesta a fost primul îndemn până la invalidarea alegerilor. Acum este în competența Parlamentului să anuleze votul mixt și să revină la normalitate”, a precizat el.

O acțiune de protest are loc acum în fața Parlamentului Republicii Moldova, informează Oficial.

Acțiunea este organizată de Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM.

În acest fel, manifestanții solicită parlamentarilor îndeplinirea revendicărilor din Rezoluția adoptată pe 1 iulie 2018, în cadrul acțiunii de protest, dar și să respecte Rezoluția Parlamentului European.

Mihaela Conovali

Share