Lideri austrieci: „Suntem fericiți că vă putem împărtăși speranța că veți avea un primar pro-european”

Lideri austrieci: „Suntem fericiți că vă putem împărtăși speranța că veți avea un primar pro-european”

Liderii politici austrieci au luat decizia de a susține parcursul european al Chișinăului și au exprimat-o în cadrul întâlnirilor cu Alexandru Machedon, Președinte Concern StarNet, împreună cu o delegație din Republica Moldova, la Viena.

Potrivit Diasporaazi.ro, seria de întâlniri a început cu deputatul austriac Dr. Harald Troch.

”Duminică, locuitorii Chișinăului vor decide cine va fi viitorul Primar. Eu cred că ar trebui să fie o decizie pentru viitorul Chișinăului, o decizie orientată spre tineri care au nevoie de speranță, de locuri de muncă, de educație. Trebuie să fie o decizie care să pună în primul plan bunăstarea socială și o economie dinamică, o decizie legată de mai multă cercetare științifică și dezvoltarea orașului Chișinău. De aceea cred că este o decizie legată de valori; valori precum stabilitatea Europei, iar Uniunea Europeană are programe speciale pentru dezvoltare. Chișinău și Moldova au nevoie de sprijin. Cred că cooperarea cu Uniunea Europeană poate oferi multă speranță și multe oportunități pentru oamenilor din Chișinău”, a declarat deputatul Dr. Harald Troch.

Un alt important parlamentar austriac, Andreas Schieder, a spus că ”este foarte important pentru cetățenii Moldovei faptul că faceți cauza europeană mai puternică, promovați valorile europene, dezvoltarea europeană, investițiile și că promovați o economie deschisă și cu accent pe educație”.

Reprezentanții autorităților locale din capitala austriacă încurajează, la rândul lor, parcursul european al Moldovei. ”Viena a fost votată pentru a noua oară drept orașul cu cea mai bună calitate a vieții. Eu consider că avem foarte multă experiență pe care o putem oferi și altora. Suntem fericiți că vă putem împărtăși speranța că veți avea un primar pro-european, care dorește să se alăture Uniunii Europene, astfel încât să putem extinde cooperarea cu dumneavoastră. Mult succes în alegeri!”, a declarat Ulli Sima, consilier municipal, viceprimar în Viena.

”Am venit aici pentru a înțelege cum ar arăta viitorul Moldovei, pentru că noi și tinerii vedem ce oportunități există aici, în Uniunea Europeană. Există universități bune, un bun sistem de sănătate, orașe frumoase, o infrastructură bine dezvoltată. Știm că Viena este un oraș de succes în domeniul inovării, în cel al calității vieții, cu străzi bune și cu parcuri extraordinare. Cred că ar fi important să preluăm acest model și să îl aplicăm la Chișinău. Dorim să oferim o speranță reală tinerilor, astfel încât ei să poată rămâne în Moldova și în Chișinău și să dezvolte mici afaceri, start-up-uri…”, a declarat Alexandru Machedon, Președinte Concern StarNet.

„Ne dorim să preluăm din experiența Vienei bunele practici în domeniul antreprenorial și administrativ. Vom coopera cu companiile vieneze și cu specialiștii austrieci în educație și în sănătate pentru a crește calitatea vieții în Chișinău. Modelul vienez stârnește entuziasm și dorim să strângem legăturile cu această capitală europeană”, spune potențialul viitor primar al Chișinăului, Andrei Năstase.

Share