Ion Ceban, despre zonele verzi din Capitală: „Avem în plan lucrări de amenajare”

Ion Ceban, despre zonele verzi din Capitală: „Avem în plan lucrări de amenajare”

Candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei dezbateri publice, a vorbit despre zonele de agrement din Capitală, informează Oficial.

„Avem foarte multe zone verzi în Chișinău, este foarte bine că municipiul Chișinău este atât de verde, chiar dacă se încearcă să se fure din aceste spații. Anul trecut am aprobat la consiliu un proiect important cu privire la delimitarea spațiilor și zonelor verzi, dar, spre mare regret, nu a fost dus până la capăt”, a menționat el.

Prin urmare, Ceban a comunicat despre planurile sale cu referire la acest subiect.

„Avem planificate resurse financiare și acestea cresc an de an, inclusiv la insistența noastră. Aceasta e tot ce ține de îngrijire, curățare, etc.. Avem în plan lucrări de amenajare în parcul Valea Trandafirilor, finalizarea lucrărilor la Valea Morilor, etc.”, a declarat el.

Ion Ceban a mai vorbit și despre funcția de consilier, dar și atribuțiile ei.

„Trebuie să înțelegeți care este funcția consilierilor și a executivului. Consilierii sunt niște oameni aleși, ei sunt axați pe monitorizare și trebuie să vină cu inițiative care trebuiesc susținute de majoritatea. Da, consiliul poate veni cu acte care reglementează activitatea primăriei. Cam aici sunt toate competențele consiliului. Vreau să fie foarte clar acest lucru, e de ajuns că mi se pune în cârcă toată administrația domnului Chirtoacă. Acum, tot de ține de executarea acestor hotărâri, este partea componentă a executivului. Da, noi putem să-i monitorizăm, dar noi nici măcar să-i dăm afară nu putem”, a subliniat acesta.

De menționat că, candidatul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, nu a dat curs invitației candidatului PSRM de a veni la dezbatere.

Mihaela Conovali

Share