Premieră la Parlament! Un grup de elevi din stânga Nistrului, în vizită

Premieră la Parlament! Un grup de elevi din stânga Nistrului, în vizită

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut, astăzi, discuții cu un grup de elevi și profesori de la școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului, care au efectuat o vizită la Parlament.

Andrian Candu a menționat că este pentru prima dată când Parlamentul este vizitat de elevi din stânga Nistrului.

„Mă bucur că ați ajuns astăzi în sala plenului. Noi organizăm mai des discuții cu tinerii, ne bucurăm că astăzi sunteți voi aici. Vrem să fim aproape de voi și de problemele cu care vă confruntați. Cunoaștem multe din ele și unele au fost și rezolvate. Știm că încă multe se pot face, vrem să vă încurajăm să fiți puternici și să fiți în continuare luptători. Indiferent unde învățați, să știți că sunteți bineveniți și nu există nici un fel de discriminare că sunteți din Transnistria sau alte regiuni ale țării. Cei care vor să muncească au șanse egale”, le-a spus Andrian Candu tinerilor.

De asemenea, el le-a explicat tinerilor cum se lucrează în plen. „Aici deputații se întrunesc în ședințe, fiecare are locul său, pe fracțiuni. Tot ce se întâmplă aici se filmează și se transmite online, la radio. Discuțiile sunt interesante, uneori există presiune, uneori există dezbateri aprinse, dar nu am avut trageri de guler și sper nici să nu avem. Aici, de fapt, trebuie să fie locul de dispute și viziuni asupra proiectelor de legi”, a menționat Candu.

Ulterior, tinerii au avut posibilitatea de a adresa întrebări.

Mihaela Rotari

Share