Andrian Candu: Nici un Guvern nu va reuși fără sprijinul oamenilor și al tinerilor

Andrian Candu: Nici un Guvern nu va reuși fără sprijinul oamenilor și al tinerilor

Politicile promovate pentru simplificarea procedurilor de lansare și dezvoltare a afacerilor, proiectele sociale cum este Prima Casă, tichetele de masă sau Arena Chișinău, sunt parte a unei strategii pentru ca tinerii să muncească acasă și să-și poată asigura un trai decent în Republica Moldova, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat al Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova, Declarațiile au fost făcute, astăzi, de președintele Parlamentului Andrian la lecția publică pentru studenții și profesorii Universității Tehnice a Moldovei. Potrivit lui Andrian Candu, Uniunea Europeană este modelul de dezvoltare calitativă pentru Republica Moldova. Totodată, el a menționat că ”nici un guvern nu va reuși fără sprijinul oamenilor și al tinerilor”. Cele mai multe întrebări au vizat programul Prima casă, primele credite în cadrul căruia urmează să fie eliberate deja în următoarea perioadă.

Studenții s-au arătat interesați și de proiectul Arena Chișinău, iar președintele Parlamentului a menționat că autoritățile statului au zilnic au discuții pe subiecte tehnice, există un calendar al activităților, iar în prezent se lucrează la caietul de sarcini pentru lansarea concursului internațional de selectare a investitorului. Amintim că deputații săptămâna trecută au aprobat schimbarea destinației   terenului pentru construcție.

În discuțiile despre stagiile oferite de Legislativ, Andrian Candu a invitat tinerii să se alăture echipei Parlamentului în implementarea sistemului e-Parlament, care va necesita expertiză, cunoștințe și energie.

Colaborarea cu Guvernul României a constituit un subiect abordat de profesorii universitari. Andrian Candu a vorbit aici despre proiectele, aflate în realizare, precum cele de modernizare a grădinițelor, despre bursele acordate studenților, autostradă, integrarea sistemului energetic și financiar-bancar, schimb de studii și experiență de muncă.

Alte subiecte abordate de studenți și profesori au ținut de majorarea burselor, salariilor, formare profesională continuă, învățământ dual, protecția socială pentru studenții cu copii etc.

Amintim că în luna februarie Andrian Candu a ținut o lecție publică în cadrul Universității de Stat din Moldova.

Doina Secrieru

Share