Decizia PNL cu privire la alegerile locale: Partidul va înainta doar de nevoie un candidat la Primăria Chișinău

Decizia PNL cu privire la alegerile locale: Partidul va înainta doar de nevoie un candidat la Primăria Chișinău

Delegația Politică Națională a Partidului Național Liberal (PNL), în cadrul unei ședințe statutare, și-a stabilit prioritățile pentru următoarele alegeri locale parțiale, informează Oficial.

Într-un comunicat de presă, PNL menționează impactul următoarelor alegeri locale asupra celor parlamentare.

„În Republica Moldova au fost anunțate alegeri locale anticipate, pentru un mandat de un an în diferite localități, inclusiv la Bălți și Chișinău. Unii subiecți politici și-au anunțat candidații. Fiecare partid are dreptul să decidă suveran cum procedează, dar dacă alegerile locale apropiate vor fi pierdute de Dreapta, impactul va fi și asupra alegerilor parlamentare din toamnă”, se menționează.

Potrivit comunicatului, PNL va înainta un candidat la Primăria Capitalei „doar de nevoie”.

„În acest sens, PNL insistă ca, în prima fază, – până la înaintarea oficială a candidaților -, sau în a doua fază – înainte de scrutinul local propriu-zis – să antameze un dialog formațiunile ce vor purta – voit sau nevoit – răspundere pentru eventuala înfrângere a forțelor eurounioniste. PNL va înainta – însă doar de nevoie – un candidat pentru Primar în Chișinău, deși consideră că bătălia electorală trebuie să se dea doar între un candidat pro-Vest și unul pro-Est”, comunică partidul.

În același timp, PNL comunică importanța alegerilor locale, astfel, fiind „o etapă responsabilă în preajma declanșării pregătirilor pentru alegerile parlamentare”.

„Alegerile locale sunt o etapă responsabilă în preajma declanșării pregătirilor pentru alegerile parlamentare în baza sistemului electoral mixt dificil, nefast pentru Republica Moldova, dar care va fi aplicat în alegerile parlamentare. Doar de maturitatea liderilor politici, care se declară că nu sunt cu Dodon și cu Puterea, depinde dacă anul 2018 va fi anul Unirii și al victoriei ireversibile a forțelor provestice ori Anul Rușinii și revenirii la putere a forțelor ostile României și Europei”, potrivit comunicatului.

Mihaela Conovali

Share