Un activist civic i-a prezentat Silviei Radu studiul privind transportul alternativ în Chișinău

Un activist civic i-a prezentat Silviei Radu studiul privind transportul alternativ în Chișinău

Activistul civic, Victor Chironda, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a comunicat despre prezentarea studiului său, cu privire la implementarea transportului alternativ, autorităților municipale, informează Oficial.

„Prieteni, una dintre propunerile din studiul meu privind implementarea transportului alternativ prevede organizarea unui grup interdepartamental de lucru la Primărie care să se ocupe de pregătirea acestei reforme. În acest sens, astăzi am avut o întîlnire cu Primarul interimar Silvia Radu, Arhitectul-şef al oraşului Sergiu Borozan şi reprezentanţii Direcţiei de Transport şi Direcţiei Locativ-Comunale”, a precizat el.

Prin urmare, activistul a comunicat și despre discuția sa cu privire la principalele probleme ale sistemului de transport în Chișinău.

„În cadrul întîlnirii am prezentat funcţionarilor studiul realizat şi am discutat despre principalele probleme ale sistemului de transport din oraş. Am constatat o deschidere a autorităţilor municipale pentru includerea transportului alternativ în documentele municipale strategice de dezvoltare a transportului. De asemenea am stabilit întîlniri şi discuţii ulterioare pentru crearea grupului de lucru propus în studiu. Mulţumesc mult dnei Silvia Radu şi dlui Ruslan Codreanu pentru organizarea acestei întîlniri şi pentru colaborare. Sper ca transportul alternativ (infrastructura pietonală şi pentru bicilete) să devină o prioritate pentru administraţia oraşului şi să dezvoltăm împreună un oraş pentru oameni”, a conchis el.

Mihaela Rotari

Share