Membrii diasporei care s-au remarcat în țară sau peste hotare – premiați

Membrii diasporei care s-au remarcat în țară sau peste hotare – premiați

În contextul sărbătorilor de iarnă, Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat (BRD) în parteneriat cu Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Misiunea în Moldova, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Proiectul Migraţie şi Dezvoltare Locală (MiDL), Programul Un Women Moldova, Proietul Nexus Moldova au organizat la Palatul Republicii, prima ediție a Bienalei Diasporei – un eveniment de networking cu și pentru diasporă, care a oferit o platformă de comunicare moldovenilor sosiți acasă cu ocazia sărbătorilor, informează Oficial.md.

La festivitate au participat oficiali, reprezentanți ai diasporei, migranți reveniți, reprezentanți ai Cancelariei de Stat, reprezentanți ai organizațiilor partenere.

Câștigătorii trofeelor sunt membri ai diasporei care s-au remarcat în țară sau peste hotare. Aceste persoane au fost nominalizate de către publicul larg, în baza concursului lansat de către BRD (perioada 23 noiembrie – 17 decembrie 2017), după care a urmat procedura de vot online (perioada 18 – 20 decembrie). În rezultatul analizei voturilor, o comisie mixtă de jurizare a desemnat câștigătorii. Menționăm că nominalizările nu au fost efectuate de către BRD, orice persoană a avut posibilitatea să nominalizeze favoriții la următoarele categorii: Jurnaliști în diasporă; Medici fără frontiere; Din nou acasă; DOR cu talent; Cu drag pentru acasă.

Laureații acestei Bienale sunt:

Jurnaliști în diasporă – Bianna Golodryga

Medici fără frontiere – Dorina Donici

Din nou acasă –  Valentina Geamănă

DOR cu talent – Corina Diaconu

Cu drag pentru acasă – Aura Vition.

Cu  diplome de excelență au fost decernați: Gheorghe Bobeică, Raisa Ambros, Ludmila Furtună, Grigore Popușoi, Igor Furtună, Ana Niculăeș, Daniel Raicu, Nicoleta Louennous, Victoria Dunford, Tatiana Ciubuc, iar diplome de merit au acordate fiecărui nominalizat la cele  cinci categorii.

Bienala Diasporei va fi organizată o dată la doi ani. Prin intermediul acestui eveniment, BRD își propune identificarea și recunoașterea publică a persoanelor din diasporă care au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate și care rămân a fi conectați cu țara de origine; mediatizarea rezultatelor din diverse arii de activitate obținute de către membrii diasporei; promovarea și încurajarea migranților reveniți; intensificarea dialogului dintre Guvern și diasporă.

dsc_5808

Mihaela Rotari

Share