Noul proiect TWINNING lansat în R.Moldova: „România va fi un partener de valoare”
Proiectul TWINNING cu tema: „Sprijin pentru dezvoltarea unui mediu de control și audit intern eficient în sectorul public din Republica Moldova” a fost lansat astăzi, 28 noiembrie curent, în cadrul unei ceremonii oficiale, informează Oficial
Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a vorbit despre importanța proiectului – atât pentru Ministerul Finanțelor din Republica Moldova, cât și pentru alte instituții publice.
„Noi vrem ca banii publici să fie utilizați corect și conform destinației. Vrem să dezvoltăm profesionalismul în rândul angajaților și să utilizăm cât se poate de eficient resursele limitate și nu în ultimul rând, vrem să mobilizăm managerii instituțiilor publice. Proiectul este destul de amplu, are 4 componente și sper ca ele să ne ajute să atingem obiectivele propuse, atât la Ministerul Finanțelor, cât și în toate instituțiile publice”, a spus Armașu.
Reprezentantul Delegației Uniunii Europene, Marco Gemmer, a vorbit despre schimbul de experiență și colaborarea cu alte state membre ale Uniunii Europene.
„Suntem foarte bucuroși să lansăm acest proiect astăzi, care reprezintă o oportunitate bună pentru a avea schimburi cu colegii din statele membre. Suntem bucuroși că Ministerul Finanțelor este foarte deschis spre cooperare. Acest proiect este unul foarte special, iar modalitatea de a implementa acest proiect, este de a lucra cu statele membre. Acest lucru a fost posibil doar datorită ministerelor de resort. Nu este o surpriză că noi colaborăm, pentru că în Acordul de Asociere este menționat că trebuie să existe o colaborare. Vom continua să lucrăm la nivelul înalt în ceea ce ține de controlul bugetar, fiindcă proprietarul bugetului este cetățeanul. Cunoaștem că în prezent Ministerul Finanțelor se află într-o situație dificilă, ținând cont de reformă și suntem conștienți de faptul că ar putea apărea situații dificile, însă, cred că, va reuși să treacă peste acestea”, a precizat Gemmer.
Ambasadorul Republicii Federale Germania, Julia Monar, a comunicat despre importanța partenerilor Republicii Moldova în cadrul proiectului.
„În acest proiect am putea să ne bazăm pe partenerul din România. Din aceste considerente, România va fi un partener de valoare. Proiectul are ca scop, de a atinge anumite rezultate, dar și un rol în acordarea asistenței beneficiarului. Vreau să spun că țara beneficiară trebuie să-și mobilizeze personalul și să preia toate cele mai importante experiențe într-un mod sustenabil”, a conchis ea.
Mihaela Conovali