Ceban reiterează invitația pentru Chirtoacă: Să discutăm despre toate!

Ceban reiterează invitația pentru Chirtoacă: Să discutăm despre toate!

Liderul fracțiunii consilierilor municipali din partea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Ion Ceban, a reiterat invitația pentru primarul general suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, de a participa la dezbateri privind Referendumul pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă.

Ion Ceban a menționat că are despre ce vorbi cu Dorin Chirtoacă.

„Anterior, Dorin Chirtoacă se revolta că nu poate participa la dezbaterile privind Referendumul de revocare a sa din funcție. Acum l-am invitat să vorbim despre acest lucru. Să vorbim despre administrarea orașului și de ce este nevoie de acest Referendum. Putem discuta despre dosarul său, opinia dumnealui referitor la numirea doamnei Silvia Radu în funcția de primar general interimar, cine stă în spatele acestor lucruri. Ieși, Chirtoacă, să discutăm despre toate!”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, consilierul s-a adresat Maiei Sandu cu aceeași invitație, pentru a discuta despre boicotarea Referendumului.

„Să vorbim și să ne prezentați argumentele pentru acest boicot. De ce vreți să păstrați în funcție un om șantajabil, cu dosare penale, cu oamenii săi corupți în Primărie. Să discutăm despre educație, grădinițe și administrarea acestora. Să presupunem că acest cetățean și-a negociat libertatea, ca și Chirinciuc, dar în funcție va rămâne primarul general interimar. Veniți să discutăm public. Avem unele informații din culisele unor înțelegeri la Bruxelles că acest lucru este o testare de a face cedări pentru a constitui o coaliție după alegerile parlamentare din 2018. Acum nu alegem primarul, acum îl dăm afară, în caz contrar rămâne el în funcție, ori rămâne Silvia Radu”, a spus Ion Ceban.

Mihaela Rotari

Share