Un blogger dezvăluie în cifre care sunt beneficiile unirii
Cred din ce în ce mai mult și cu fermitate că dacă nu se întâmplă Unirea, atunci R. Moldova (acest teritoriu românesc) nu va mai avea niciun fel de viitor. Va fi rupt în bucăți și depopulat, potrivit unei postări pe blogul elenarobu.md.
Însă apare întrebarea de ce oamenii încă se mai tem de unire, le este frică și sunt destul de rezervați? În primul rând din cauza mesajului anti-românesc promovat în continuare cu multă ardoare de aproape toți politicienii, de la stânga la dreapta. În al doilea rând, din cauza influenței ruse puternice de-a lungul secolelor (mai ales prin intermediul bisericii). În al treilea rând, pentru că populația nu este informată cu privire la beneficiile Unirii. Nu este informată, pentru că nu se vrea. O populație dezinformată este mult mai ușor de manipulat.
În continuare, prezint câteva dintre beneficiile pe care le-am putea avea imediat ce se produce Unirea. Pentru că România este parte a Uniunii Europene din 2007, multe dintre aceste beneficii sunt legate anume de ceea ce oferă astăzi Comunitatea Europeană României.
Așadar, dacă s-ar produce Unirea:
1. Fiecare fermier ar beneficia de subvenții medii pe hectar. În 2016, fermierul român a putut încasa între între 180 de euro/ha și 244 de euro/ha. În 2007, după aderarea României la UE, subvenţia medie pe hectar era în jur de 100 de euro şi a crescut gradual.
2. Fermierii ar beneficia de ajutoare dacă vor să își deschidă ferme. Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada 2015-2020 este de 881.100.000 lei românești, din care 267.000.000 lei românești pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine, respectiv 614.100.000 lei românești pentru speciile ovine si caprine.
3. Oportunități pentru tinerii fermieri. Uniunea Europeana oferă între 10.000 și 25.000 de euro pentru finanțare. Banii se primesc în doua tranșe: 60% la momentul aprobării cererii de finanțare, iar 40% la finalizarea acțiunilor din planul de afaceri, dupa verificarea acestora de către Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP).
4. Acces la diferite programe UE pe domeniul cultural. Se oferă granturi pentru educație (inclusiv învățarea limbilor străine), cercetare științifică, tehnologii ale informației și comunicațiilor, politică socială, dezvoltare regională, cinematografie. De asemenea, asistență tehnică pentru dezvoltarea unei strategii pentru transformarea economică a regiunii. Serviciile de consiliere sunt în valoare de 200 000 €.
5. Din 15 iunie, dacă ești în străinătate, adică în una din țările UE, poți să vorbești la telefon și să navighezi pe internet, la același preț ca în România.
6. Acces liber la studii universitare și la Bursele Erasmus.
7. Dacă ai 18 ani, poți călători gratuit în țările UE. Tinerii vor putea primi, în anul în care împlinesc vârstă de 18 ani, câte un bilet de tren gratuit, pentru a putea călători în ţările Uniunii Europene. Europarlamentarul român Siegfried Mureşan este cel care a promovat în Parlamentul European acest proiect în cadrul bugetului UE pentru anul 2018.
8. Aplicare la Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, prin care persoanele fizice autorizate, societățile cu răspundere limitată și alte mici firme vor putea obține până la 70.000 de euro, respectiv 200.000 de euro, fonduri europene nerambursabile, pentru afaceri neagricole în mediul rural.
9. Un mediu înconjurător mai curat. Recent, Uniunea Europeană a anunțat o investiție de 3,6 milioane de euro într-un program de reducere a emisiilor de carbon și a consumului de apă din sectorul industriei textile europene. Va fi implementat în 11 țări, printre care și România. De asemenea, UE aplică unele dintre cele mai avansate standarde de protecție a mediului din lume. Politica de mediu a UE contribuie la ecologizarea economiei și la protejarea naturii și a sănătății și calității vieții persoanelor care trăiesc pe teritoriul Uniunii.
10. Adăugăm aici valoarea pensiilor (cea minimă fiind în medie 977 lei românești sau 4800 de lei moldovenești), a salariilor (salariul minim brut este în prezent 1450 de lei românești sau 7200 de lei moldovenești), a burselor (cea minimă fiind de 578 lei românești sau aproape 3000 de lei moldovenești, începând cu luna martie 2017).
Menționez aici că România a avut, în anul 2016, cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.
Actualmente, în România marea problemă, din punctul meu de vedere, este actuala guvernare PSD, pentru care propriile interese sunt mult mai importante decât interesele cetățenilor. România are nevoie de un Macron care să pună interesele țării sale în prim planul discuțiilor de la Bruxelles și, evident, să realizeze Unirea celor două state românești.
sursa: elenarobu.md