Astăzi este marcată Ziua Națiunilor Unite. Mesajul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova

Astăzi este marcată Ziua Națiunilor Unite. Mesajul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova

În ziua de 24 octombrie a fiecărui an este marcată, la nivel mondial, Ziua Națiunilor Unite. În această zi, în 1945, a intrat în vigoare Carta Organizației Națiunilor Unite (ONU). Prin ratificarea acestui document fondator de către majoritatea semnatarilor săi, inclusiv a celor cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate, Organizația Națiunilor Unite și-a început oficial activitatea.

Citiți mai jos mesajul al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene cu prilejul Zilei Națiunilor Unite:

„Astăzi 24 octombrie, comunitatea internațională celebrează aniversarea a 72-a a creării Organizației Națiunilor Unite.

În cei 72 de ani de la fondarea sa, ONU promovează în permanență obiectivele fundamentale ale comunității mondialei consfințite în Carta ONU, precum menținerea păcii și securității, avansarea prosperității economice și drepturilor omului.

Republica Moldova participă şi contribuie activ la identificarea soluțiilor pentru problemele şi provocările globale cu care se confruntă comunitatea internațională pe parcursul a 25 de ani de la aderarea sa la ONU.

Autoritățile Republicii Moldova apreciază înalt asistenţa pentru dezvoltare oferită de Organizația Națiunilor Unite în diferite domenii şi conlucrează strâns din această perspectivă cu PNUD şi alte programe și agenții specializate ale ONU.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene adresează felicitări tuturor colaboratorilor structurilor ONU, inclusiv celor acreditați în Republica Moldova cu această aniversare de referință”, se menționează în mesaj.

Mihaela Rotari

Share