Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a avut o  întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan, în cadrul căreia au fost discutate particularitățile colaborării instituite, precum și perspectivele de identificare a noi domenii de interacțiune.

Vitalie Vrabie i-a mulțumit șefului Misiunii OSCE în Moldova pentru susținerea eforturilor de consolidare a capacităților instituționale ale Serviciului Vamal, inclusiv prin organizarea a numeroase cursuri de instruire pentru angajații vamali pe o serie de subiecte asociate domeniului vamal și securității transfrontaliere.

De asemenea, șeful Vămii a subliniat importanța programului de instruire anticorupție organizat de OSCE, în cadrul căruia patru angajați vamali au fost instruiți ca formatori anticorupție. ”Misiunea de asigurare a securității economice a statului presupune în mod prioritar nu doar dezvoltarea instrumentelor antifraudă, dar și sporirea permanentă a nivelului de profesionalism și integritate în rândul angajaților sistemului vamal.”, a opinat Vitalie Vrabie.

Necesitatea dezvoltării domeniilor menționate a fost evocată și de către Ambasadorul Michael Scanlan, acesta declarând că salută și susține orice inițiativă menită să contribuie la consolidarea nivelului de securizare economică în regiune.

Mihaela Rotari

Share