Festivalul național BOSTANIADA revine la baștină. Iată ce trebuie să știe doritorii!

Festivalul național BOSTANIADA revine la baștină. Iată ce trebuie să știe doritorii!

După absența de un an, din cauza traseului în construcție, Bostaniada revine la baștină, la Lozova.

Potrivit organizatorilor, a șasea ediție a festivalului național BOSTANIADA Festival Etno Gastronomic™ va fi, din nou, un proiect comunitar cu scopuri cultural-economice. Scopul de baza al festivalului este de a susține economia locală, prin sporirea veniturilor antreprenorilor autohtoni, precum și de a susține agricultorii din Moldova, prin sporirea vânzărilor acestora.

A șasea ediție a festivalului etno-gastronomic BOSTANIADA va avea caracter de sărbătoare rurală. Sloganul festivalului va fi: CU DRAG, DE LA LOZOVA.

Festivalul va include, dar nu se va limita la:

– NOU! Încadrarea raioanelor din Centrul Moldovei – Strășeni, Ialoveni, Criuleni în alcătuirea programului artistic, prin atragerea colectivelor folclorice de amatori adulți și copii.

– Parada BOSTANIADA – parade costumate ale copiilor de la școlile din regiune, ale grupurilor de amatori artistici , ale familiilor prezente și cluburilor pe interes

– Performanțe de orchestre de instrumente tradiționale

– Statui și construcții gigantice din bostani

– Expoziție de cei mai deosebiți și ciudați bostani ai agricultorilor

– Concert de muzică autohtonă, cu participarea profesioniștilor și amatorilor de muzică și dans

– Concursuri pe scenă

– Concursuri în teritoriu

– Jocuri pentru copii și pentru adulți

– Concursul național pentru copiii de până la 12 ani la desene cu bostani. Desenul câștigător va deveni logoul 2018

Dress code – costume portocalii și de toamnă

Ca și la edițiile precedente, festivalului va fi împărțit în regiuni tematice: Zona Catering, Zona Iarmaroc agricol, Zona Artizanat & Hand-made, Zona Copiilor,

Zona ”La Bostănărie”, Zona Dulce – deserturi și dulciuri pentru copii.

Elemente sociale: includerea studenților de la facultatea Arhitectura UTM în edificarea sculpturilor din dovleci, atragerea copiilor în activități de creație, promovarea voluntariatului, oportunități de fund-raising pentru organizațiile non-profit, implicarea voluntarilor și a ONG-urilor ecologice în administrarea deșeurilor.

Securitatea alimentara: toate intreprinderile participante în zona Catering vor avea la sine certificatele corespunzatoare (securitatea alimentara), tot personalul de deservire va avea la sine certificat medical, toate gospodinele si gospodarii din sate care doresc sa vinda bucate de casă vor prezenta Certificatul de Securitate Alimentara, produsele de risc inalt vor fi comercializate dupa cerinte  – fierbinti, congelate sau racite.

Taxa de intrare – 65 lei/zi, copiii până la 13 ani – gratis.

 

Doina Secrieru

Share