Viitorii ofiţeri de la SIS au depus astăzi Jurământul de credinţă Patriei

Viitorii ofiţeri de la SIS au depus astăzi Jurământul de credinţă Patriei

Astăzi, 12 septembrie, o nouă generaţie de ofiţeri de informaţii şi securitate au depus Jurământul de credinţă Patriei. Ceremonia a avut loc, în premieră, în faţa monumentului dedicat eroilor organelor securităţii statului, inaugurat anul curent, de Ziua Memoriei, potrivit unui material al Serviciului de Informaţii şi Securitate.
La eveniment au participat conducerea Serviciului, corpul de comandă şi profesoral-didactic, precum şi membrii familiilor tinerilor ofiţeri.
Conform tradiţiei, solemnitatea se desfăşoară odată cu sărbătorirea Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate,, Bogdan, Întemeietorul Moldovei”, care la 10 septembrie curent a marcat 15 ani de la creare,  şi  inaugurarea noului  an academic.
În mesajul său, Mihai Balan, director al SIS, și-a exprimat aprecierea față de hotărârea și curajul studenților de a alege să activeze în domeniul informațiilor. Dumnealui a vorbit despre condițiile fără de care nu poate fi garantată o carieră de succes în cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate,  complexitatea profesiei şi caracterul confidenţial al activităţii de intelligence.
Domnul Mihai Balan i-a felicitat pe audienţi cu prilejul depunerii Jurământului de credinţă Patriei şi le-a urat bun venit în profesie, în care interesele statului şi a societăţii prevalează asupra celor personale. Cuvinte de mulţumire au fost adresate  părinţilor şi membrilor familiilor pentru susţinerea acordată, şi pentru că au avut încredere în succesul şi aspiraţiile  tinerilor.
Tot în cadrul evenimentului, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate  a felicitat corpul didactic cu ocazia aniversării a 15-a a Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate, exprimând gratitudine pentru rolul esenţial de a forma o resursă umană de calitate, capabilă să răspundă dezideratului instituţiei de a asigura securitatea cetăţeanului, societăţii şi statului.
În alocuţiunea sa, Valeriu Furdui, rector al INIS,  a îndemnat tinerii să de-a dovadă de perseverenţă, onestitate, multă responsabilitate pentru a obţine rezultate bune la învăţătură ca să poată  performa în profesie. Dumnealui   a urat putere de muncă profesorilor Institutului pentru a reuşi formarea unor specialişti de valoare. ,,Prodigioasa activitate a dumneavoastră se măsoară în zeci de generaţii de ofiţeri de informaţii, cea mai mare apreciere este recunoştinţa acestora, dar şi rezultatele pe care  ofiţerii le înregistrează pe diferite paliere de activitate, apărând interesele naţionale.
Mesajelor de felicitare şi încurajare s-au alăturat rudele audienţilor, care le-au urat succese la învăţătură, realizări frumoase şi o carieră mereu în ascensiune.

Mihaela Rotari

Share