Veteranii de război cer modificarea legislației: Numirea Președintelui drept Comandant suprem al forțelor armate este o greșeală

Veteranii de război cer modificarea legislației: Numirea Președintelui drept Comandant suprem al forțelor armate este o greșeală

Uniunea Națională a Veteranilor de Război pentru Independența R. Moldova solicită Parlamentului și Comisiei Parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordinea publică să intervină cu modificări la Legea privind statutul Președintelui în relație cu Armata Națională.

Vicepreședintele Uniunii, Alexandru Cimbriciuc, a menționat că acțiunile Președintelui Igor Dodon față de Armata Națională „sunt o bătaie de joc”.

„Considerăm că, numirea Președintelui drept Comandant suprem al forțelor armate este o greșeală constituțională. Cu armata din Transnistria suntem veșnic amenințați. Pe lângă aceasta, structura sistemului militar are și așa diverse probleme sociale, iar blocajul participării la instrucțiuni vor scădea moralul ofițerilor.

Salutăm decizia Guvernului de a-și asuma această responsabilitate, pentru ca militarii să participe la instrucțiunile din Ucraina, care sunt pentru menținerea păcii. Menționăm că, unicul scop al Armatei este de a se conforma în interesul cetățenilor.

Solicităm Parlamentului și Comisiei parlamentare pentru apărare să elimine „tamponul” dintre Armata Națională și Președinție. Vedem că instituția prezidențială de transformă într-o Coree de Nord. Solicităm amendarea cadrului legislativ ce oferă statutul președintelui de comandant suprem”, a spus Alexandru Cimbriciuc.

 

Doina Secrieru 

Share