SIS marchează aniversarea a 26-a de la crearea organelor securităţii statului

SIS marchează aniversarea a 26-a de la crearea organelor securităţii statului

Serviciul de Informaţii şi Securitate marchează  aniversarea a 26-a de la crearea organelor securităţii statului, se menționează pe site-ul Serviciului de Informații și Securitate.
Evenimentul a debutat cu un mesaj de felicitare din numele conducerii Serviciului de Informații și Securitate în care este exprimată preţuirea pentru toţi cei care de-a lungul timpului şi-au dedicat cariera asigurării securităţii naţionale.
Ulterior, Mihai Balan  și membrii Colegiului  Serviciului de Informații și Securitate au adus un omagiu eroilor organelor securității statului, prin depuneri de flori la monumentul ce le-a fost dedicat, din scuarul instituției.
Ofiţerii de informaţii şi securitate au ţinut un minut de reculegere în memoria celor care au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii  Republicii Moldova.
Mihai Balan, directorul SIS a menţionat contribuţia angajaţilor organelor securităţii statului la apărarea ordinii de drept şi demnităţii naţionale. Dumnealui şi-a exprimat recunoştinţă veteranilor şi combatanţilor pentru sacrificiul, spiritul patriotic şi capacitatea  de a face faţă celor mai dificile sarcini pentru propăşirea Republicii Moldova. ,,Serviciul de Informaţii şi Securitate are obligaţia de a proteja drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului, societăţii şi statului. Vom depune şi în continuare toate eforturile pentru a preveni riscurile şi ameninţările la adresa securităţii naţionale”, a evocat directorul SIS.
Pe parcursul zilei, la nivel instituţional vor avea loc mai multe acţiuni ce au menirea de a onora ofiţerii care au înregistrat rezultate remarcabile în activitatea de serviciu şi de a trece în revistă faptele ce au marcat istoria instituţiei.

Mihaela Rotari

Share