Șeful IGP a participat la Convenția Șefilor de Poliție a Uniunii Europene!

Șeful IGP a participat la Convenția Șefilor de Poliție a Uniunii Europene!

În perioada 6-7 septembrie 2017, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari,  participă la Convenția Europeană a Șefilor de Poliție, care are loc la  sediul Europol din Haga, Olanda, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Republicii Moldova.

Convenția Europeană a Șefilor de Poliție a fost adoptată la 30 iunie 2011, la Haga Olanda, urmare a gradului crescând al pericolului criminalității organizate și terorismului care atentează la securitatea Uniunii Europene.

Reuniunile anuale constituie un for unic de întrunire pentru șefii de poliție ai mai multor țări în scopul identificării punctelor comune în abordarea unilaterală a provocărilor actuale pe segmentul cooperării în domeniul securității și de aplicare a legii.

Migrația ilegală, terorismul, criminalitatea informatică, impactul dezvoltării tehnologiilor digitale și exploatarea criminală a tehnologiei au fost pe ordinea de zi a întrunirilor bilaterale și multilaterale ale șefilor de poliție la reuniunea din acest an.

De menționat că, Convenția Șefilor de Poliție a Uniunii Europene reunește anual în jur de 300 șefi de poliție, înalți oficiali de poliție și experți academici pentru a discuta domeniul combaterii și prevenirii criminalității organizate și a terorismului care afectează Europa.

Mihaela Rotari

Share