Igor Dodon a suspendat hotărârea de Guvern privind participarea militarilor la stagiul din Ucraina

Igor Dodon a suspendat hotărârea de Guvern privind participarea militarilor la stagiul din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban, a comunicat că, în această noapte, a fost publicată, în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern cu privire la participarea reprezentanților efectivului Armatei Naționale la exercițiile militare din Ucraina și la miez de noapte șeful statului a semnat decretul de suspendare a acestei hotărâri.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban a menționat că deplasarea militarilor moldoveni în aceste circumstanțe este contrară prevederilor constituționale.

„S-au obișnuit să ia decizii noaptea. Reiterăm, că deplasarea militarilor moldoveni în aceste circumstanțe este contrară prevederilor constituționale, dar și a altor legi ale Republicii Moldova. Hotărîrea de Guvern a fost suspendată prin decret de către Președintele Republicii Moldova, imediat după publicare. A trebuit s-o facem, cu regret, tot la miezul nopții și rămâne în vigoare până la decizia definitivă a Curții Constituționale. Președintele, la prima oră, a dispus prin ordin să fie efectuat un control în unitățile militare pentru a investiga situația minuțios, prezența sau absența militarilor și a lua decizii ce se impun, în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv și retrogradarea responsabililor în gradele militare”, a precizat Ceban.

Doina Secrieru

Share