„La aniversarea de 26 de ani de independență la întrebarea: Încotro, Moldova?”. Află ce a răspuns un fruntaș PPEM!

„La aniversarea de 26 de ani de independență la întrebarea: Încotro, Moldova?”. Află ce a răspuns un fruntaș PPEM!

Victor Lutenco, membrul Biroului permanent al Partidului Popular European din Moldova (PPEM), a fost întrebat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, „La aniversarea de 26 de ani de independență la întrebarea: Încotro, Moldova?”.

 „Nu știu. Cred că undeva în altă parte. Sunt o serie de fraze de astea motivaționale. Una dintre care cred că se referă foarte bine la Republica Moldova, ceva de genul: «N-ai nicio șansă să ajungi dacă nu știi unde vrei să ajungi».

Eu cred că Republica Moldova nu și-a delimitat foarte clar unde noi vrem să ajungem. Nu neapărat în 100 de ani, 150 de ani sau 15 ani, dar noi nu ne-am formulat foarte bine anumite obiective. Noi facem strategii numai de dragul existenței strategiilor, noi nu facem o strategie normală, clară, de care să ne legăm și pe care s-o implementăm cu toată ardoarea. Și, din păcate, atâta timp cât noi nu avem un scop foarte bine definit, noi plutim în mare așa cum ne suflă vântul și ne duc valurile, dar nu așa cum vrem noi. Noi avem nevoie de o atitudine, în sfârșit, cât de cât serioasă vizavi de noțiunea de elaborare de politici”, a răspuns Lutenco.

Mihaela Rotari

Share