Dumitru Ciubașenco: „A fost un ordin ilegal și abuziv”

Dumitru Ciubașenco: „A fost un ordin ilegal și abuziv”

Vicepreședintele „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco susține că, în cadrul acțiunilor de protest împotriva modificării sistemului de vot, oamenii legii „au primit ordinul să atace și să oprească protestul”.

Contactat de www.oficial.md pentru a afla mai multe detalii cu privire la acțiunile întreprinse în urma altercațiilor din timpul protestului, Dumitru Ciubașenco a declarat că nu a sesizat organele de drept, însă a „informat ambasadele străine și organizațiile internaționale cu sedii la Chișinău”.

„Nu am depus plângeri sau nu am efectuat oricare alte acțiuni în acest sens. Am informat ambasadele străine acreditate la Chișinău și organizațiile internaționale cu sedii la Chișinău despre represiuni, pentru că în două zile au fost agresați și alți colegi de partid. Alaltăieri două persoane au fost reținute în timpul protestului lângă Parlament, au primit câte 10 zile de arest. Un vicepreședinte de partid, doamna Elena Panuș, alaltăieri a fost agresată și bătută, iar ieri a fost atacată în fața Parlamentului de către colaboratorii Ministerului de Interne îmbrăcați în civil”, a precizat el.

În același timp, Dumitru Ciubașenco a vorbit despre cauza acestor dispute violente din partea autorităților. „Adevărata cauză a acțiunilor din partea celor care au încercat să ne bruscheze este că au primit ordinul respectiv să ne atace și să oprească protestul. A fost un ordin ilegal și abuziv”, a adăugat vicepreședintele „Partidului Nostru”.

Mihaela Conovali

Share