Comercianții de flori vor fi verificați de Fisc în această săptămână

Comercianții de flori vor fi verificați de Fisc în această săptămână

Pe parcursul primei jumătăți a anului curent, inspectorii fiscali au desfășurat 5 322 controale operative, în rezultatul abaterilor constate au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 13 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă.
Printre ilegalități se numără: neutilizarea mașinii de casă și control, desfășurarea activității ilicite de întreprinzător și comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora.
În această săptămână, angajații SFS vor verifica comercianți de flori de pe întreg teritoriul țării. Operațiunea a luat start astăzi, în capitală. Inspectorii fiscali au verificat legalitatea funcționării a comercianților de flori.
În acest context, SFS lansează un apel către persoanele care comercializează flori, dar și alte produse, să se conformeze legislației în vigoare și să activeze în conformitate cu cerințele acesteia.
Reiterăm, că persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației, riscă amendă (pentru încălcări admise la disciplina de casă se stabilesc sancțiuni de la 5 mii până la 7 mii de lei; pentru comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora se stabilesc sancțiuni de 5 mii de lei; pentru desfășurarea activității ilicite de întreprinzător, Codul contravențional prevede amendă de până la 4 500 lei.
Maria Roșca
Share