Va candida la funcția de primar al mun. Chișinău? Vezi declarațiile făcute de Victor Stepaniuc!

Va candida la funcția de primar al mun. Chișinău? Vezi declarațiile făcute de Victor Stepaniuc!

Victor Stepaniuc, Președintele Partidului Popular Socialist din Moldova (PPSM), afirmă că nu e pregătit pentru funcția de primar al mun. Chișinău, pentru că unele lucruri s-ar putea să nu le facă profesionist.

Contactat de OFICIAL.md pentru a afla dacă ar participa la funcția de primar, în cazul unor eventuale alegeri locale anticipate în municipiul Chișinău, Victor Stepaniuc a declarat că nu are pregătirea necesară pentru această calitate.

„Nu cred că sunt pregătit, la ziua de astăzi, să fiu primar al Chișinăului, fiindcă am o viziune obiectivă asupra realității. Sunt lucruri pe care eu le pot face în calitate de profesionist, dar sunt lucruri la care mă gândesc că nu le voi face reușit”, a subliniat liderul PPSM.

Totodată, politicianul s-a referit la activitatea conducerii actuale a Primăriei. „Consider că, alegerea lui Dorin Chirtoacă a fost o eroare mare, el nici cât mine nu știe a conduce un oraș. În această funcție trebuie să fie un manager, care a lucrat foarte mult timp în funcții-cheie în administrația publică locală și centrală, care a condus în viața lui măcar un colectiv de 30-50 de oameni, trebuie să fie o personalitate care cunoaște economia, domeniul social și are măcar elementare cunoștințe despre cultură și arhitectură”, a precizat Victor Stepaniuc.

Președintele PPSM s-a referit și la abaterile pe care le-au comis locuitorii capitalei la precedentele alegeri locale. „Tinerii aceștia, de 25-30 de ani, cum a fost și cazul lui Chirtoacă, reprezintă o eroare, dar greșeala respectivă nu a făcut-o el, ci – partidul, care nu s-a gândit la consecințe. Rezultatele negative ale lui Chirtoacă s-au văzut chiar după primul mandat și nu trebuia să fie și cel de-al doilea și al treilea mandat. Aceasta este eroarea noastră, a alegătorilor și nu e vorba de altceva”, a conchis Stepaniuc.

Mihaela Conovali

Share