Important! Deputații europeni se adună la Strasbourg pentru a discuta pe larg cazul arestului lui Ilan Şor

Important! Deputații europeni se adună la Strasbourg pentru a discuta pe larg cazul arestului lui Ilan Şor

O masă rotundă este planificată pentru data de 14 iunie curent,  la Strasbourg, unde vor avea loc audieri şi discuţii cu privire la limitarea libertăţii şi încălcării drepturilor civile în Republica Moldova, cu referire la cazul primarului de Orhei, Preşedintele „Partidului Şor” (PȘ), Ilan Şor. Despre acest lucru a anunţat pe pagina sa oficială de pe o reţea de socializare, Marina Tauber, vicepreşedintele PȘ.

Potrivit Marinei Tauber, la eveniment vor participa trei grupuri de parlamentari europeni ai diferitor formaţiuni politice din cadrul Parlamentului European, precum şi jurnalişti, experţi, dar și reprezentanţi ai PȘ.

„Informaţiile privind organizarea acestui eveniment sunt publicate pe paginile mesagerului European şi a site-ului EUReporte.co –https://www.eureporter.co/frontpage/2017/06/07/meps-to-discuss-civil-rights-in-moldova/”, mai informează Tauber.

De menționat că, ieri, Marina Tauber a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Partidul Şor a trimis o scrisoare Parlamentului European, prin care a solicitat intervenirea promptă a instituţiilor europene în arestul de lungă durată şi limitarea drepturilor civile a Preşedintelui formaţiunii politice şi Primarul de Orhei, Ilan Şor.

„În adresarea formaţiunii politice au fost menţionate argumente clare şi acţiunile disproporţionate în cazul lui Ilan Şor. Ca răspuns la recurs, deputatul Parlamentului European, membru al Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European, dl Lorenzo Fontana, a trimis o scrisoare în adresa Parlamentului, Guvernului și Procuraturii Generale General, Republica Moldova. În scrisoarea sa, europarlamentarul a criticat dur situaţia cu privire la arestul de lungă durată a lui Ilan Şor, menţionând că problema încălcării drepturilor omului cu referire la Ilan Şor sunt incluse pe agenda de discuţii în cadrul Parlamentului European. Mai mult, deputatul european, dl Lorenzo Fontana a menţionat că problema va fi discutată într-un format mai larg cu participarea mai multor grupuri de deputaţi,  jurnalişti, experţi şi reprezentanţii ”Partidului Şor” din Republica Moldova”, a spus Tauber.

Doina Secrieru

Share