Declarație: În 5-7 ani putem avea o majoritate pro-unionistă, care să depășească 52 la sută

Declarație: În 5-7 ani putem avea o majoritate pro-unionistă, care să depășească 52 la sută

Deputatul liberal Lilian Carp subliniază că numărul unioniștilor a crescut în ultimii ani, iar prin eforturile comune ale forțelor unioniste, în câțiva ani, numărul acestora ar putea depăși 50%.

În cadrul unui interviu acordat pentru Oficial.md, Lilian Carp a declarat că numărul unioniștilor a crescut în ultimii 3 ani.

„Astăzi vedem că în sondaje sunt deja 24% și acest procentaj a crescut în ultimii 3 ani de zile. În 5-7 ani de zile putem avea o majoritate pro-unionistă, care să depășească 52 la sută, iar atunci se poate realiza și un referendum”, a menționat Carp.

Totodată, deputatul a afirmat că pentru a avea loc unirea RM cu România, va fi nevoie de adoptat hotărâri majore. „Nu există o formulă magică despre cum ar putea avea loc Unirea. Primul pas care trebuie să-l întreprindem este racordarea legislației RM la legislația din România”, a declarat deputatul PL.

Lilian Carp a mai spus, cu referire la un eventual referendum în 2018, că nici nu ar trebuie să aibă loc.

„Acest referendum nici nu ar trebui să fie, odată ce tratatul Ribbentrop-Molotov este anulat, automat România trebuie să-și intre în drepturi asupra acestui teritoriu. Din păcate, în 1992 România a preferat să recunoască independența și nu să-și ceară dreptul asupra acestui teritoriu. În 2018 dacă vom avea o majoritate a populației, care își dorește acest referendum, atunci putem merge pe această cale, în caz  contrar – riscăm să dăm voie liberă forțelor ruse din RM, care au „spălat” creierii cetățenilor noștri, precum că populația nu-și dorește unirea”, a explicat politicianul.

Interviul integral poate fi citit AICI.

Mihaela Conovali

Share