Parlamentul RM organizează mai multe activități cu ocazia Zilei Europei

Parlamentul RM organizează mai multe activități cu ocazia Zilei Europei

Parlamentul Republicii Moldova organizează mai multe activități cu ocazia Zilei Europei, în perioada 5-13 mai curent. 

Potrivit unui comunicat de presă, oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului (OTIP) au organizat, în colaborare cu autoritățile locale din Edineț, Leova și Orhei sesiuni de informare și acțiuni publice dedicate Zilei Europei.

OTIP Orhei a  organizat activități de informare cu genericul „Ziua Europei în clasa mea” împreună cu elevii Liceului Teoretic „I.Luca Caragiale” din localitate. Cu acest prilej, la Gimnaziul din orașul Cupcini a avut loc un careu festiv,  în cadrul căruia elevii au prezentat postere, poze, desene și informații despre Uniunea Europeană, iar angajații OTIP Edineț le-au vorbit tinerilor despre acțiunile Parlamentului pentru parcursul European al Republicii Moldova.

La Leova, serbarea Zilei Europei a început cu acțiunea publică „Europa pentru Moldova”, organizată de OTIP Leova în colaborare cu autoritățile publice locale, Direcția raională cultură, Asociația voluntarilor ”Euro club” și consiliul raional al tinerilor. Agenda evenimentelor a cuprins concursul cu premii „Să cunoaștem valorile europene și să le promovăm”, concursul de desene pe asfalt cu genericul „Europa pentru Moldova”, concert cu participarea colectivelor artistice din oraș, recitaluri de poezie și cântece în limbile română, franceză și engleză, cursă de ciclism, multă muzică și voie bună.

În următoarele zile, cele patru Oficii teritoriale de informare ale Parlamentului Republicii Moldova vor organiza activități dedicate Zilei Europei în diferite localități ale țării.

La  OTIP Comrat,  săptămâna dedicată  Zilei Europei include un șir de sesiuni de informare în instituțiile de învățământ. În cadrul acestora liceenii și-au exprimat opiniile despre Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE, au discutat despre priorități, avantaje și șanse pentru Republica Moldova.
La 13 mai 2017, în premieră, Parlamentul Republicii Moldova va participa la ”Orășelul European”,  organizat tradițional de către Delegația UE în Republica Moldova în parteneriat cu autoritățile publice și misiunile diplomatice acreditate în țara noastră. Evenimentul se va desfășura în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, cu începere de la ora 13.00.
Mihaela Rotari
Share