Ministrul Jizdan face precizări în privința camerelor de supraveghere de pe drumuri

Ministrul Jizdan face precizări în privința camerelor de supraveghere de pe drumuri

În municipiul Chişinău nici nu a fost vreo problemă în privința funcționării camerelor de supraveghere de pe drumuri, însă în raioane acestea nu funcționează. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unui interviu pentru www.bizlaw.md.

„În municipiul Chişinău nici nu a fost vreo problemă. Sistemul a funcţionat, deoarece a fost instalat acest sistem cu participarea Centrului de Telecomunicaţii Speciale şi a Ministerului Afacerilor Interne. A fost o investiţie chinezească şi pentru că în acest proces nu au participat persoane juridice, în oraş este totul bine. Însă, din cauza procedurilor în instanţa de judecată, cu implicarea agenţilor economici, în raioane, camerele nu funcţionează”, a explicat ministrul.

Jizdan  a spus că se încearcă realizare unui „studiu de fezabilitate, care va răspunde la întrebările: Unde? Câte? şi Ce fel de utilaj trebuie instalat pe toate republica?”. „Suntem interesaţi să avem un sistem video pe toate drumurile naţionale, iar scopul nu este de a amenda. Oamenii trebuie să fie disciplinaţi. Cu părere de rău, oamenii îşi scot centura de siguranţă intrând în Republica Moldova. Lumea încă nu se conformează regulilor de circulaţie, nu respectă legea. Iar atunci când încercăm să impunem cetăţeanul să respecte legea, automat suntem învinuiţi de presiune”, a menționat el.

Ministrul a subliniat că mai există și confruntarea aceasta. „Iar ceea ce facem noi, sper că, în viitorul apropiat, va aduce claritate, prietenie în societate şi lumea va înţelege că noi nu le suntem duşmani şi vor începe să respecte cerinţele”, a adăugat el.

Doina Secrieru 

Share