Galina Dodon, despre calitatea de Primă Doamnă a țării: „Puțin mă jenează”

Galina Dodon, soția Președintelui RM – Igor Dodon, afirmă că, de când este în calitatea de Primă Doamnă a țării, simte o responsabilitate enormă, dar, totodată, are și oportunități de a ajuta familii nevoiașe.

„A apărut senzația unei responsabilități enorme. Deși soțul este cel implicat în treburile statului, mi s-a transmis și mie o parte din răspunderea care îi revine. Ca soție de Președinte, simt că există mari așteptări, văd cît de grave sunt problemele din țară, care trebuie rezolvate, înțeleg că soțul are nevoie de o susținere morală în familie, de un cămin cald acasă. Deci această funcție a soțului a adus în familie o anumită stare de încordare, încă ne acomodăm cu ea, încercăm să învățăm să trăim într-un nou ritm, oarecum mai în văzul publicului, or, eu nu am avut niciodată ambiția de a deveni o persoană publică și acest rol puțin mă jenează”, a declarat Prima Doamnă într-un interviu pentru www.tribuna.md.

Totodată, Galina Dodon a spus că noua postură îi permite să acorde mai multă atenție și mai mult ajutor familiilor și mamelor cu mulți copii. „Eu însămi, ca mamă a trei feciori, înțeleg prea bine cum e să te ocupi de creșterea și educația copiilor, și îmi pot da seama cît de greu le este familiilor nevoiașe și mamelor solitare. Iată de ce am profitat, într-un fel, de postura mea publică, pentru a mă implica în ajutorarea lor. E un fel de oportunitate care împovărează, dar și oferă un sentiment de utilitate și de bucurie în urma sprijinului acordat”, a menționat ea. 

Prima Doamnă s-a referit la și Fundația de Binefacere „Din Suflet”, al cărei scop este să ofere suport familiilor social-vulnerabile cu mulți copii, persoanelor social-neprotejate, care a fost fondată  la început de 2017. „De asemenea, contribuim la instruirea și afirmarea copiilor și a tinerilor în mai multe domenii, precum cel cultural, educaţional şi social. Suntem abia la început de cale, dar ecourile pozitive pe care deja le-am primit ne motivează să ne continuăm activitatea”, a adăugat Galina Dodon.

Mihaela Rotari

Share