Noi tehnologii de construire și reabilitare a drumurilor, propuse de Germania

Noi tehnologii de construire și reabilitare a drumurilor, propuse de Germania

Joi, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a avut loc o masă rotundă cu scopul de a informa constructorii din țara noastră despre utilizarea noilor tehnologii în proiectarea, construirea și reabilitarea drumurilor, a căilor ferate, a poligoanelor pentru deșeuri, a pistelor aeroportuare, etc. Informația a fost prezentată de reprezentanții unei firme producătoare de materiale de construcții din Germania, potrivit Serviciul de presă al MDRC

„Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor susține și promovează noile tehnologii, echipamente, aparate, maşini, mecanisme performante şi noi materiale de construcție ce asigură calitate înaltă la standarde europene și bineînțeles la costuri accesibile utilizatorului din țara noastră. În contextul, proiectelor de dezvoltare ce sunt realizate pe întreg teritoriul țării informațiile ar putea fi eficiente pentru antreprenorii, constructorii, proiectanții ce participă la implementarea proiectelor”, a subliniat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ion Stratulat, în discursul de deschidere a evenimentului.

În cadrul discuțiilor producătorii germani au vorbit despre utilizarea materialelor geosintetice în domeniul construcțiilor. Ei au menționat că folosirea acestor materiale pentru lucrările de construcții reprezintă o soluție performantă comparativ cu tehnicile clasice de construcție și sunt mai ieftine ca și preț. Potrivit lor materialele geosintetice îndeplinesc funcția de separare, filtrare și protecție, protecție erozională, impermeabilizare, drenaj și sunt eficiente în construcția și reabilitarea îmbrăcămintei asfaltice rutiere, construcția și consolidarea podurilor, a gropilor pentru deșeuri, reabilitare căilor ferate și a construcțiilor hidrotehnice, etc.

La masa rotundă au participat arhitecți, proiectanți, constructori, producători de materiale de construcție din țara noastră, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale.

 

Doina Secrieru

Share