MTID și ASD au demarat raportarea publică lunară a implementării planurilor de acțiuni

MTID și ASD au demarat raportarea publică lunară a implementării planurilor de acțiuni

Ministerul Transportului și Infrastructurii Drumurilor (MTID) și Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a demarat raportarea publică lunară a implementării planurilor de acțiuni, semnate cu antreprenorii contractati pentru reabilitarea drumurilor naționale, potrivit unui comunicat de presă.

În raportul pentru luna aprilie privind implementarea planului de acțiuni pentru reabilitarea drumului M3 Chișinău – Giurgiulești – fr. cu România, sunt expuse acțiunile: Beneficiarului, Inginerului Supervizor și Antreprenorului, în care pentru o vizualizare și monitorizare mai clară al proiectului pentru acțiunile realizate s-au hașurat cu verde, în conformitate cu planul semnat,și respectiv, acțiunille nerealizate, în culoarea roșie.

Astfel, pentru contractul M3, Sector 1, la km 97 – 123, Antreprenorul Pa&Co International (www.pacointernational.com )  a încălcat prevederile Planului privind aprovizionarea materialelor de construcție necesare și executarea propriu zisă a lucrărilor. Aceiași situație, se repetă și pentru contractul de la Sector 2, km 123-152, eșuând, esuand astfel, ca in luna martie curent,  să execute lucrările de terasamente, a podurilor și sistemul rutier.

În acest context, dacă Planul de acțiuni semnat între Administrația de Stat a Drumurilor și Antreprenorul Pa&Co International, nu va fi respectat în următoarele luni, MTID și ASD va iniția procedura de reziliere al contractului.

Amintim că, la data de 02 martie 2017, Ministrul Iurie Chirinciuc a întrunit în ședință inginerul companiei de supervizare Louis Berger, domnului Costel Cășuneanu Jr. – proprietar Pa&Co International și domnului Dan Balcanu ( dan.balcanu@pacointernational.com )– Manager de proiect al Pa&Co International.  La ședință au fost prezenți Viceministrul Vitalie Rapcea, și Valeriu Pașa, Vicedirector Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”. 

În rezultatul discuțiilor purtate, cele trei părți, Beneficiarul, Supervizorul și Antreprenorul, au semnat un plan de acțiuni prin care Antreprenorul, în baza programului de lucrări, și-a asumat finalizarea proiectului de reabilitare al drumului național M3, până la data de 30 noiembrie 2017.

 

Planul de actiuni (hasurat cu verde si rosu)

 

Mihaela Rotari

Share